21.jan.2010Tja, da hadde jeg også fått meg blogg. Tviler på om særlig mange kommer til å lese den:P Tenkte det hadde vært ok med blogg, siden jeg iblant skriver ting i Nettbydagboken, innlegg som minner om blogginnlegg, så hvorfor ikke lage en blogg. Så kan jeg skrive ned alle rare og kjedelige og sære ting jeg måtte komme på og ha lyst til å dele med andre ned. Hmm ja.

Jeg lurer på om jeg hadde skrevet dialekt, dersom jeg hadde hatt noen. Slik jeg skriver nå er så og si sånn jeg snakker. Utenom at jeg er litt pirkete i grammatikken iblant, og skriver muligens en del "penere" enn det jeg snakker. Men er så godt som bokmål det jeg snakker. Folk pleier å like dialekten min, for den er rar. Det er ikke rent østlandsk, derimot en sær blanding av det og vestlandsk og kanskje en dråpe nordnorsk, siden mamma er derfra. Folk har tendens til å spørre meg hvor jeg kommer fra, når de møter meg første gang. Det er alltid et styr å forklare den saken, for jeg må så godt som fortelle hele livshistorien min, noen bedre måte kommer jeg ikke på når det gjelder å forklare hvorfor jeg snakker så rart. Bent og Sten Olav har visst hørt den alt for mange ganger, siden de ofte er tilstede når nye folk spør meg om det ;P Så de er temmelig lei og lukker ørene, eller som Bent pleier å si, "nå går eg og drite, eg orke kje livshistorien din igjen Carina." :P Men jeg syns det er høflig å svare jeg! SÅ, hvertfall, kan like gjerne forklare saken her. Så her er livhistorien min, en gang for alle(Bent og Steni, bare hopp over neste avsnitt dersom dere leser dette):

Jeg er født i Trøndelag, Ørlandet, men det forklarer ikke dialekten min, ettersom jeg ikke har snev av trøndersk i den. Der bodde jeg i to år, før familien og jeg flyttet til Alabama i USA. Her utviklet dialekten min seg som en blanding av nordnorsk og østlandsk, siden mamma er fra Finnmark og pappa er fra Oslo. Jeg snakket ganske søtt på den tiden syns jeg etter å ha sett videoopptak av meg fra den tiden. Da jeg var 5 flyttet vi til Stavanger, og her har jeg bodd siden det. Og nå er jeg 19. Det viser seg ofte at de fleste barn legger om dialekten når de flytter til et nytt sted, eller snakker den lokale dialekten med venner og andre, mens barnedialekten med familien. Men det skjedde ikke meg. Vet ikke om jeg var sta og holdt på dialekten eller hva det var, er jo litt merkelig i og med at jeg bare var 5 år da jeg kom hit! Men jeg har et vagt minne om at jeg tenkte "æsj så stygt de snakker her" da jeg møtte mine første venner i Stavanger. Det kan ha påvirket meg. Jeg syns fremdeles at Stavangerdialekten er en av de styggeste. Dialektene jeg liker best er Nordnorsk og Haugesundsk, og oslo, så lenge det ikke er sånn fæl ungdomsslang.

Sitter nå her på rommet mitt, jeg har gjort det så koselig her! Nytt og pent sengetøy<3 Svart med hvitt blomstermønster i, og masse gode røde puter. :) Og så ligger Dixie ved siden av meg. Dixie er hunden min, en sær, søt, rar, lat, pen, flink, rampete, utrykksfull, teit, frekk og herlig:) Ja jeg satt her med et dilemma tidligere om jeg skulle la henne få lov til å ligge i sengen... Jeg var svak og lot henne få lov. Syns det er så koselig jeg, selvom det er vanskelig å lære henne når det er lov og ikke, for er ikke så lett når man ikke er konsekvent med reglene... Jaaajaaa.... Er ikke krise.

                                                                       
Ja her har vi godjenta. Blanding av cocker spaniel og et eller annet hittil ukjent. Moren hennes var ute på vift alene, og fant seg en kjekkas som ingen vet hvem er, og resultatet var lausungen Dixie. Men jeg er glad for det. Blandingshunder har det med å være unike, finns ikke lik! En del av sjarmen^^ Ingen rasestandard som spår hvordan hunden skal være og se ut. Så er hun ganske søt da.

Ellers når jeg sitter her og gjør ingenting, får jeg lyst til å skrive litt om en av mine lidenskaper, paleontologi. Noe de færreste, hvertfall jenter, synes er interessant. Jeg tror ikke kjenner ei eneste jente som brenner like mye for dette som jeg. Ikke mange mannfolk heller egentlig. Det er vel for sært. Er en del som har vært med meg og sett dokumentarer om det, noe jeg syns er veldig koselig, emn tror ikke de synes det er like spennende som jeg :P Men rart egentlig, fordi det er jo et veldig interessant emne da! Det ER det! Ja jeg kan jo nevne for de som ikke vet hva Paleontologi er, at det er læren om utdødd liv. Det vil si alt som har med feks dinosaurer å gjøre. Jeg elsker dinosaurer, men fortiden består av så utrolig mye mer enn dinosaurer! En hel haaaaug med andre imponerende dyr som har eksistert. Det er helt utrolig hva slags merkelige vesener som har vandret og svømt rundt på den samme jorda vi bor på nå. Det hadde vært fantastisk å se dem i live, men det er desverre en drøm som aldri, ALDRI kan gå i oppfyllelse. Man kan ALDRI få vite noe sikkert om hvordan de feks så ut. Noe jeg finner svært frustrerende, men samtidig er det en del av det som gjør alt sammen ekstra spennende. Jeg kan for øvrig opplyse at den største fisken som har levd var 27 meter lang. Det er ikke snakk om verken hval eller hai, men rett og slett en jævlig svær fisk. Leedsichthys har forskerne døpt denne arten. Jeg syns sånt er facinerende:P verdens største rovdyr var enda stiligere, Liopleurodon:) Den er drittøff. For alel som har et snev av interesse for denne fantastiske delen av vitenskapen, anbefaler jeg å se BBC sin serie om emnet, Walking with Monsters(livet før dinosaurene), Walking with Dinosaurs og Wakling with Beasts^^ Fantastisk bra animert. Snille kjøresten min Sten Olav lasta de ned til meg:D Sten Olav er foressten en herlig person! Glad i han <3 Veldig ksoelig kar. 

Idag har jeg levert jobbsøknader, ettersom jeg for øyeblikket verken har jobb eller skole. Ferdig som ekstrahjelp på Libris:/ Så har levert litt her og der idag, Håper jeg får svar. Mulig jeg får jobb på Dolly Dimples Forus da, Therese sa de trengte folk der;P Ikke akkurat den jobben jeg ville ha, men bedre enn ingenting, jeg trenger penger! :) Ellers har jeg vært i banken idag og ordna noen ting, og så var jeg på Soda og Snakket med hyggelige Kristine som jobber der, vi snakka om klær og sånt mest:P Så har jeg, Therese og Lillian laget sjokoladefondant og sett film. Eller, et forsøk på å lage sjokoladefondant, stekte de for lenge så de var ikke flytende inni:/ Og jeg sovna under filmen, trøtt! Noe som minner meg om at dette innlegget har blitt altfor langt, og jeg må sove. SER DU, jeg har mye på hjernen som vil ut. God nok grunn til å skrive blogg;P Men nå må jeg sove. Skal tidlig opp og være med tremenningen min Kristine i stallen imorgen :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

21, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers går jeg andre året på biologistudier i Bergen.

Kategorier

Arkiv

hits