Oisann.

Hehe ble ikke så mye av den bloggingen min... Men det er jo faktisk artig å skrive når jeg først sitter her.

Ja jeg har da flyttet til Bergen som de fleste har fått med seg. Har begynt på biologistudier. Det er fordi jeg har stor interesse for natur og alt levende, spesielt alt som har med livets utvikling å gjøre, og gener. Evolusjon er noe av det jeg syns er mest facinerende, og jeg akter å gå dypere inn i dette :P Jeg har lest en del i en fantastisk bok, The Selfish Gene, av Richard Dawkins. Utrolig bra skrevet! Men det er tuungt stoff... går dyyypt inn i evolusjonen, om genene og hvordan de fungerer. Og i tillegg leser jeg den på engelsk, som er dødsvanskelig :P Derfor har jeg ikke kommet særlig langt... Håper jeg får lest den ferdig i jula.

Uansett. Bor nå på en hybel midt i sentrum! Veldig koselig rom, men ellers en skikkelig shabby leilighet :P Stygt kjøkken og bad. Menmen, er billig og sentralt!  Veldig greit å bo så nærme skolen. Det er et kollektiv, og det bor 7 andre her, 4 gutter og 3 jenter, og meg :) Ganske koselig egentlig.Sengen min :P

fiiiine lysestaken :D Jeg er ekstremt glad i telysholdere og lysestaker og kubbelys... Alle lysene må være tent når jeg er på rommet, da blir det kjempekoselig :)

Fine treet jeg kjøpte :D Vet ikke hva arten heter... Håper bare jeg er flink nok til å vanne det... Har lett for å glemme slik!Pynt på kommoden :) Drager, lys og minisamuraisverd :DSætres speltkjeks med Camemberost og rødvinspølse! Kjeempegodt.dårlig bilde men. Ble ganske pent når jeg fikk opp gardinene:)

Pendler veldig ofte i helgene til Haugesund/Karmøy til Sten Olav:) Funker ok. Savner hjemmet mitt i Stavanger da.

Studenttilværelsen går greit. Ekstremt kjedelige fag dette semesteret; kjemi, matte og exphil... Men det blir bedre etter jul! Da skal vi ha Evolusjonslære, zoologi, økologi, og mikrobiologi. Tror jeg det var ;PBoken jeg aldri kommer videre i, tuungt lesestoff! Men det er utrolig interessant, anbefaler alle å lese denne! Man får myye mer innsikt i hvordan evolusjonen faktisk foregår, mekanismen bak osv. Veldig spennende!

Men det mangler en vesentlig ting i mitt liv for tiden :/ Dyr! Savner mest av alt min kjære lille hund. Dixie<3 Det er fælt. Og er er det nulltoleransefor dyr, dumme huseier. Hvis alt går som planlagt, flytter jeg herfra til sommeren, til en plass hvor det er lov med dyr... så har jeg med meg Dixie hit til neste år. Dette funker bare ikke :P Får dårlig samvittighet for føler ikke Dixie får all oppmerksomheten hun fortjener hjemme, ingen som vil trene lydighet med henne og gå lange turer. Gleeeeder meg til jul! Da får jeg sett henne, og skal gå maaasse turer! Og så skal jeg lære henne noen nye triks :D Stå på hendene inntil en vegg er det jeg gleder meg mest til å prøve ut :P


Verdens herligste bofs <3luringen med caps :P hehehe.

Savner også å drive med hest, men det er det desverre lite tid til, det er en veeldig tidkrevende hobby. Men jeg og Kamilla har vært og leid hest på en kjempekoselig plass da, Frotveit. Der leide vi hest og rei på tur, kjempekoselig :) Så vi kan jo dra dit når vi vil! Men krever planlegging da, plassen er laangt unna og ekstremt dårlige bussforbindelser...Her er hesten jeg rei på tur, en koselig og tøff islending med mye futt i :D Hester med fart liker vi :D (Så lenge den er kontrollerbar:P Hvis ikke blir jeg stressa:P) Blesi het han :)

Noen bilder av meg og Sytse, frieserhingsten jeg var steller for:Tatt og redigert av Adrian Samuelsen Salte. Sight studio eller noe slikt! :)

de to også tatt og redigert av Adrian Salte :) Se logoen!

Fiiine hesten. Frieseren, drømmerasen altså! Fantastisk hesterase som alltid er svart, med masse man, og hovskjegg. Nyyyydelige dyr! Og utrolig snill. Dette var en hingst på 5 år bare, men likevel utrolig grei! Var en ære å få ri en slik staselig hest. Frieseren er fra Nederland og sees på som den eneste innfødte rasen der. Det er en gammel rase. Før var de mye kraftigere, men lettere blod fra spanske hester er blandet inn for å få den lette frieseren vi har idag. I middelalderen(troor jeg, husker ikek helt om de var så gamle) ble de brukt som krigshester.

Fikk pakke i posten idag :D Et par topper jeg bestilte fra en forhandler via finn.no. Første gang jeg har bestilt klær på nett og det var vellykka! Er veldig fornøyd :)

Ellers driver jeg og funderer på hva slags hunderase min neste hund skal være! Når jeg er ferdig med studiene vil jeg skaffe meg en til hund, og dette skal være en brukshund. Altså en hund som er lærevillig, og kan brukes til agility, lydighet og kanskje andre hundesporter. Men vil ikke ha en helt propellhund heller, border collier er nok altfor hypre.

Jeg som hadde alle de planene om hvilke raser jeg skulle ha! Og når jeg først skal velge en er det så vanskelig :P Hunderaser jeg liker og kanskje vil ha i framtiden:

- Rhodesian ridgeback

bilde fra google


- hvit gjeterhund

google

- belgisk fårehund (malinois, groendal)

google

- jaktcockerspaniel (cockere finnes i jakttype og utstillingstype. Jakttypen ligner syykt på Dixie min, liker ikke showtypen)- Dalmatiner- Jack russelterrier( Syns dette er hunderasen for Sten Olav :P liten, men tøff:P)- Portugisisk vannhund(med kortklipt snute, usikker på om jeg liker løveklippen da)- Saluki ( de er så stiiilige! Skal visst ha rar persnolighet, sta og katteaktige, høres spennende ut :P)- Rottweiler
Men det er slett ikke sikkert disse hundene passer til meg da... :P Dette er bare generelt hunderaser jeg liker godt, og om jeg har nok erfaring og livssituasjonen passer, er dette raser jeg kanskje kunne tenke meg i framtiden. Men først er jeg ute etter noe som beskrevet over.... Vil liksom ha en allroundhund! Så vet jeg ikke om jeg vil ha stor eller liten... Eeelsker store hunder! Men jeg må innrømme det er utrolig praktisk med liten hund! Dixie er mellomstor. Rekker ikke opp på kjøkkenbenken, kan sitte på fanget på bussen, få som er redde om jeg har henne løs, lettere å ha med seg omkring...

Jeg vil ikke ha hund med bart, hund som sikler masse, ikke noen gneldrehund, heeelst ikke for mye pels med tanke på røyting... Syns Dixie røyter passe mye... Hun er langhåret, har to ganger i året hvor det detter masse hår av henne, resten av tiden er ikke hår noe særlig problem.

Hm :P Gleeeder meg uansett til å se Dixie igjen :Dpeningen!solnedgang på Karmøy. :)

Ellers gleder jeg meg til lørdag. Skal først på kræsjkurs i kjemi, håper jeg får mye utav det. Så reiser jeg til Haugesund! Skal først treffe mamma og tante Lone og de med Sten Olav, så drar vi til Steni på Karmøy:) Vi har ettårsdag på søndag, det skal vi feire med å gå ut og spise :D Gleder meg. Tida har gått så sykt fort! Føler det var bare noen uker siden vi ble sammen :P

Mamma skal selge keramikk i Haugesund på lørdag og. Hun er veldig flink! Link til nettsiden hennes med bilder av ting hun har laget:

http://www.aaselilliansverden.com/35177278

Nå vil jeg ha ferie. Men en prøve og to eksamener gjenstår. Jeg håper jeg består.

Dette ble visst en laang blogg... Det går unna når jeg først skriver... Ehm :P

4 kommentarer

Ivar

03.des.2010 kl.12:37

Må lesa Artenes Opprinnelse hvis du e glad i den type ting, ska visst ver voldsomt bra bok :-P

Carina

03.des.2010 kl.15:12

Hei!

Jaa, den er jo en klassiker. Har sett en veldig fin illustrert utgave av den som jeg kunne tenke meg en gang. Men tror jeg skal satse på å bli ferdig med The Selfish Gene først :P Men tror det var en dårlig idé å kjøpe den på engelsk, blir kjempevanskelig når stoffet i tillegg også er så tungt :O

Den Grønnkledde

03.des.2010 kl.16:04

Synes hybelen så ganske fin ut jeg. :) Koselig med det store vinduet!
Friesere (og islendere for den del) er så fiine. *Sukk* To av mine favorittraser. Spesielt islenderne, pga gangartene og bamsepelsen (og størrelsen... ikke like langt ned til bakken ;p ).
Er du ute etter brukshund tror jeg forøvrig ikke saluki er det rette valget. De er altfor selvstendige og egne til å utmerke seg i noen form for hundesport, annet enn lurecoursing og den type ting da. :) (Men gud så fantastiske de er, på sin spesielle måte!) Skulle jeg drevet med bruks, hadde jeg vurdert hollandsk gjeterhund. De ligner den belgiske, men er generelt mindre nervøse og "skarpe" (sikkert grunnet lavere popularitet og dermed mindre rar avl). De er flotte. :)

Carina

03.des.2010 kl.20:07

Hei! Kjekt med kommentar :D

ja jeg liker islendinger og veldig godt, utrolig interessant med gangartene :P Jeg har ikke prøvd skikkelig tølt, bare nesten, den gikk liksom mye rarere enn jeg er vant til, men det var visst ikke skikkelig tølt :P Og ja det er mindre skummelt å ri islandshest siden de er små... Da jeg rei frieseren ble jeg lett nervøs og stressa hvis det skjedde noe, at han ble vrien, er jo diiger hest, og i tillegg er jeg redd for at noe skal gå galt, sitter liksom på noen andres hest til sikkert 80000 kr eller noe :O

Men jeg har falt for frieseren sin eleganse, og at de er så vennlige og kalde i hodet! Er også veldig facinert av PRE og lusitano... Aldri ridd slike da men, de er flotte :O

Hehe nei vet at saluki ikke er noe til brukshund utenom slik lurecoursing ;P men tenker kanskje i tillegg til den andre hunden jeg skal ha, rett og slett fordi saluki er så facinerende, må jo være artig med en så spesiell hund! At jeg liksom har to hunder, en brukshund, og en saluki :p Så kuuunne jeg jo prøvd å trene opp salukien til ulike ting for gøy skyld :) Man kommer jo langt med positivt treningsmetoder! :)

Men spørs jo hvor mange hunder jeg kan ha da :P Hvis liksom typen min skal ha en hund, og jeg to? Redd det blir for mye med 3 hunder:/ Hehe.

Jeg ble anbefalt hollandsk gjeterhund her om dagen i et forum(er bruker på canis) faktisk. Jeg hadde faktisk ikke hørt om rasen en gang! Så skal jo sjekke den nærmere ut :)

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

21, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers går jeg andre året på biologistudier i Bergen.

Kategorier

Arkiv

hits