Hva er et A4-liv? Og mine mål i livet.

Jeg ser ofte rundt omkring folk som står fast på at de skal HVERTFALL ikke leve et A4-liv.

Så undrer jeg litt på hva som ligger i begrepet A4-liv. For meg høres det ut som at man har en fast 8-4 jobb. Og at man ikke har noen spesielle interesser i livet, og alt handler om å fullføre utdannelsen og stifte familie og leve et ordinært familieliv. Men jeg føler fokuset ligger på 8-4jobben?

Jeg føler mange misbruker ordet A4-liv, og liksom ser på folk som går på jobb hver dag samme tid og med vanlige arbeidstider, derfor er A4-mennesker? Ikke at jeg kan si noe sikkert angående det, det er bare noe som har slått meg, og sikkert bare fordommer.

Jeg ønsker selv i framtiden en 8-4 jobb. Fordi jeg vil ha ettermiddagene fri til å drive med mine hobbyer, som er hund og forhåpentligvis hest. Og kanskje tegning og maling. Og dykking når jeg har tid til det(ER dykking i Norge gøy? Alle sier det, men jeg vet ikke enda:P). Pluss at jeg ser ikke eegentlig hva alternativet er? Man må vel jobbe hver dag uansett, og jeg vil helst jobbe om dagen, ikke kvelden. Og jeg kan ikke ha en jobb som innebærer reising HELE tiden liksom. For jeg må jo ta vare på dyrene mine!  Hundene vil trenge tur hver dag, og trening. Og om jeg har hest vil det kanskje ta all resten av tiden min(Håååper at min søster vil kjøpe en hest sammen med meg på deling da, så kan vi begge ha et liv utenom:P). Så jeg kan ikke bare reise fra dyrene mine jevnlig. Det går bare ikke. Prioritering... Jeg ELSKER å reise, men jeg elsker også dyr. Dyr ER livet mitt, en stor del hvertfall =) Jeg vil satse høyt innen hund, og det tar tid;) Og det er ikke snilt å etterlate hundene sine på kennel hele tiden, og uansvarlig å forvente at feks venner eller familie skal ta seg av dem når det passer meg. Så HAR man jo ferier og da! Og DE har jeg tenkt til å bruke på reiser.

Så jeg tror en vanlig 8-4jobb vil passe meg.

Men jeg føler ikke jeg er et A4menneske fordeom! Jeg ser ikke på meg som typisk vanlig og kjedelig, personlighetsmessig. Jeg har MASSE ting jeg vil oppleve i livet. Etter utdanningen er ikke min første plan å skaffe meg unger. Absolutt ikke. Jeg skal gjøre så masse!

Jeg har såå masse planer. Nå når jeg har fått dykkerlappen, vil jeg utvide det, ta flere kurs og kvalifisere meg til fler type dykking. Så vil jeg reise maange plasser i verden, med dykking som hovedmål!

Jeg har diverse mål i livet, og en del av dem innebærer dykking:

- jeg skal se hvalhai

- jeg skal se knølhval

- jeg skal se spekkhogger(snorkling i Tysfjord i vinter?? :D)

- Jeg skal se Djevelrokke(Mantaray, har stilig smykke og øredobber med det på :D)

- Jeg vil se ulike haiarter. Hammerhai og flere. Og hvithai, men da mens jeg er i sånn haibur;)

Dette var vel dem som innebar dykking. Og jeg vil reise rundt og dykke på mange ulike steder! :D Gleder meg sånn! Dykking er virkelig noe jeg likte. Jeg visste jeg kom til å like det og, har alltid vært facinert av verdenen under vann, og har snorklet i mange år=) Fridykking ser også helt fantastisk ut... Men tror ikke jeg klarer å holde pusten et minutt engang :P

Ellers så vil jeg

- Ferie på ranch i USA

- Prøve meg som delfintrener en gang et sted i verden(helst semi-captive delfiner)

- Jobbe med spekkhoggerturene en periode?

- Dra på rideferie, gjerne Storbritannia eller Spania

- Trene en hest til ulike ting(min egen?)

- Nå eliten i lydighet med hund, og så langt jeg kan komme etter det! Landslag er jo drømmen, men sukk, sikkert uoppnåelig for meg som ikke har så mye til overs for bordercollier... Pluss det er jo ikke lett akkurat;)

- Eie mange ulike hunderaser. Har en liste med dem jeg liker, og kan maks ha to(3?) på en gang: Hvit gjeterhund, Rhodesian Ridgeback, Dalmatiner, Saluki, Dobermann, Australian Shepherd, Field spaniel, Mudi, Greyhound, Portugisisk vannhund.... Det var noen hvertfall :P Liker mange fler og!

Hund er og vil alltid være en stor del av livet mitt ;)

Dixie og jeg på Solastranden:)
- Reise rundt i verden! Steder jeg vil dra til: Italia, Afrika, Skottland, Irland, Azorene, Hellas(igjen, såå glad i Santorini, vulkanøya!), USA, Egypt og maaange fler. Vil besøke alle de beste dykkerstedene og. Elsker å reise! :)

Utsikt fra byen Fira på Santorini.


Ja jeg har nå ihvertfall mange mål i livet. Jeg skal oppleve masse. Jeg skal ikke bli gravid tidlig og ofre alle mine drømmer pga barn. Jeg sier ikke jeg aldri skal ha unger, men det er hvertfall LENGE til!! Jeg føler ikke at jeg vil ha unge. Men det virker jo utrolig trist å bli gammel uten barn og barnebarn da, når alle dine kjære utenom dør liksom... Kunne en bare hoppet over barne-tida :P Menmen, den biologiske klokka tikker vel en dag. Og den er vel utstoppelig for mange. Jeg har hvertfall INGEN hast. Er sikkert 40 jeg da... Men da kan jeg ikke få unge for jeg er så redd for å få en med funksjonshemming. Og det øker jo med alderen. Ser håpløst ut;)

Jeg skal nå hvertfall gjøre masse i livet mitt! Og jeg gleder meg.

Sukk, er ikke dette det vakreste dyret i hele verden? Jeg ELSKER spekkhoggere. Orcinus Orca


Knølhval<3 Jeg er ekstremt facinert av hvaler og delfiner.


Mantaray:)


Hvalhai, fanastisk vakre! Helt til man ser fjeset på nært hold, da ser de bare søte, litt komiske ut :P

 

 

Gleder meg til mitt framtidige hjem, for jeg vet hvordan jeg skal dekorere det^^ Bildene på veggene skal være av dyr! Alt fra hval, til hjort, hund, kattedyr, elefant... Ja, dyr fra det fantastiske dyreriket.
Sukk, så nydelig!

 

 

Kommer jeg til å ha et A4-liv?

 


Meg og Dixie;) Ser kanskje A4 ut, men med mange drømmer og mål i livet:D

 

 

(Ingen av bildene er mine, funnet på nett, utenom de med meg og Dixie)

3 kommentarer

Hedsen.blogg.no

07.sep.2011 kl.15:24

Søt blogg<3 Blir kjempe glad for kommentar eller bare en titt innom bloggen min tilbake :)

Cathrine

22.sep.2011 kl.21:22

Så koselig innlegg! Ble jo glad av å lese det :)!

Tror ikke du kommer til å få et A4-liv! Angående alle hundene du vil ha, leste nettopp i Vi med hund, ei dame som hadde 21 Greyhounder, 6 Irske ulvehunder, 1 Borzoi, 1 Skotsk hjortehund, 1 Collie og 1 Dverg puddel, jeg håper jeg har lest feil ett sted. Hun kan da ikke ha sååå mange på en gang?! :O :P

Carina

23.sep.2011 kl.14:31

Cathrine: WOW, da skal hu jammen ha GOD plass :P Hørtes ekstremt ut med så mange på en gang :P Hvordan får hun tid til individuell trening og kos med hver enkelt da liksom?

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

21, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers går jeg andre året på biologistudier i Bergen.

Kategorier

Arkiv

hits