Jeg er helt noob... Hvordan får man sånn fin blogg?

Ja jeg kan virkelig ikke dette her blogg-designgreiene. Ser at det er så mange som har blogg.no, men en skikkelig FIN blogg! Ikke det vanlige kjedelige oppsettet jeg har, men en skikkelig egen og spesiell stil på bloggen.

Jeg har nå hvertfall fått litt finere farger på min da...

Men sånn med bakgrunnsmønster og sånn, hvordan lager man det? må man laste lopp et bilde? Isåfall, hvor finner man fine bilder man kan bruke, som det ikke er copyright på? Eller gjør det noe om jeg tar et tilfeldig fra nettet? Tenker en bakgrunn med et fint mønster eller noe...

Og noen har mange bilder i margen og, hvordan gjør man det..? Og hvorfor har noen profilen og infoen på venstre side og ikke høyre?

Og ikke kan jeg sånn HTML-greier heller, jeg vet ikke hva det er en gang, ja, jeg vet jeg er litt dum når det gjelder dette her... Men jeg OG vil ha en fin blogg :P

Og så husker jeg ikke hvordan jeg legger ut youtubevideoer på bloggen, noen som kan gi men en liten repitisjon?

Header har jeg heller ikke peiling på, og ikke har jeg photoshop... Aner ikke hvordan jeg bruker det heller... Skulle likt å ha noen litt pent redigerte bilder;P

Noen som kan gi litt info? Bloggen min ser gørrkjedelig ut :P

9 kommentarer

Thea

26.jan.2012 kl.09:10

Ang. youtube så vet jeg ikke helt hvordan det er med blogg.no, men med blogspot.com kan du linke direkte fra videoen på youtube. Under videoen vil det være fire små firkanter, på den tredje står det "Del". Så kan du velge hvilken du skal dele til. Kanskje det er det samme her også?

Thea

26.jan.2012 kl.09:13

Ang. layout kan du vel fikse det på blogg.no, heter sikkert malutforming? Bakgrunner og sånt kan du google, jeg pleier å søke på "blogger template" eller "blogspot template", men aner ikke om disse virker på blogg.no! Du finner nok utav det ;)

Carina

26.jan.2012 kl.11:44

Thea: Kanskje:D Lurer på om det var noe slikt! Skal teste det ut neste gang jeg skal legge ut en video =) Har du sett hundebloggen min foressten? På hunden.no, brukernavnet mitt er carinab :) Har ikke skrevet så mye men!

Carina

26.jan.2012 kl.11:46

Thea: Men kan man bruke det man finner på nett da? Nå er ikke jeg akkurat spesielt nøye angående opphavsrett, jeg legger jo ut masse bilder jeg har funnet på nettet, men blir det det samme med en bakgrunn? Bare hente fra nett? ;P

Clickerdog-alt om hund.

26.jan.2012 kl.12:23

Anbefaler deg å gå inn på thehibi.blogg.no og på "HTML-hjelp" (husker ikke helt hva det står) bruker stort sett kodene der når jeg lager bloggdesign :) Hun har lagt ut beskrivelser av alt du lurer på der :)

Siri Margrethe

26.jan.2012 kl.22:42

Clickerdog over her lager gratis design.. (måtte bare skryte litt for deg de er super fine :)

jeg kan også lage men er ikke like flink som Clickerdog... Men jeg kan lage Meny under header slik du selv vil ha den (ikke dropdown) med fine knapper osv :3

Carina

27.jan.2012 kl.21:22

Clickerdog: Åja! Er det sånn du lager sånn meny og sånn greier som du har og? For ser ikke at det går an noe sted i designredigeringen her på blogg.no. Skal ta en titt på den siden =)

Men du lager ikke design du da, som Siri sier? :P

Clickerdog-alt om hund.

28.jan.2012 kl.00:31

Ja, det er sånn jeg lager meny. Tar litt tid å sette seg inn i, men det er apsolutt mulig :)

Joda, jeg har laget et gratisdesign som ligger på bloggen min, du kan få kodene til det hvis du vil:) Det ligger under knappen min "Header/design" og så på "Gratisdesign". Jeg lager også design på bestilling, men dette tar jeg 120,- for :)

Carina

28.jan.2012 kl.01:15

Clickerdog: takk for info =) Nå klarte jeg å sette inn en slags bakgrunn, holder lenge foreløpig. Jeg trenger ingen meny =) Så er det bare å lære meg å lage fin header :P

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

21, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers går jeg andre året på biologistudier i Bergen.

Kategorier

Arkiv

hits