Nye tegninger

Nå har ikke jeg tegnet på veldig lenge. Men i julen fikk jeg litt tegnekick igjen, og jeg endte opp med et par tegninger jeg er veldig fornøyd med. Jeg har såvidt startet med å tegne tegninger hvor jeg ser etter bilder, jeg har ikke gjort det særlig mye, og hvertfall ikke i den hensikt å tegne et helt dyr slik. Så jeg vil si jeg er ganske fersk innen realistisk tegning etter bilder. Men jeg syns det går riktig så bra likevel, til å være nybegynner :) Jeg prøver å ikek velge de aller vanskeligste motivene, ikke for mye pels og ørsmå detaljer.

Den ene er denne, som er en okapi som slikker seg rundt munnen. Okapien er sjiraffens nærmeste nålevende slektning. Skjellettene deres ser nesten identiske ut, bortsett fra at sjiraffen ser ut som en strukket versjon. Ellers er okapien et utrolig stilig og søtt dyr! De holder til i regnskoger i Afrika og er svært sky. Men jeg har faktisk såvidt sett en i en dyrepark, i London Zoo. Den var visstnok nettopp kommet dit, så den var litt nervøs så den holdt seg inni skuret sitt, men jeg fikk et ltie glimt av den! Uansett, tegningen tegnet jeg etter et foto jeg fant på nettet.

Her er jeg igang, synes det er morsomt å ta underveisbilder:

Og slik ble resultatet:

Her i scannet versjon:Jeg er er ganske fornøyd, utenom "skinnet" i pelsen ble litt rart, føler enda at det ser ut som striper og ikke lysrefleksjon i pelsen, det var ganske vanskelig å få det til å se ekte ut. Men jeg kan alltids ta det fram igjen senere og fikse om jeg vil. Her er bildet jeg så etter:


Ellers begynte jeg på en annen tegning, som jeg enda ikke er ferdig med, motivasjonen slukntet for en stund. Nemlig en hauk. Jeg er utrolig fornøyd med det jeg har tegnet til nå, jeg tror faktisk ikke jeg har tegnet noe så bra før :) Bare synd jeg ikke har giddet å gjøre det ferdig, men jeg får se om jeg får tid en dag, skolen er i full gang igjen nå... Uansett, tror den kommer til å bli kjempefin når jeg har tegnet resten av den, og kanskje lagt på litt mer kontraster. Uansett, jeg er utrolig stolt av denne her:
Sånn! Resten blir vanskelig tror jeg... Fjær var ikke så lett som jeg trodde...

Ellers har jeg forandret litt på denne tegningen av steinbukk, som jeg tegnet høsten 2009:Med litt mer kontraster, ble den slik:Jeg syns den ble mye bedre hvertfall :)

Og så litt frihåndstegning, vet ikke helt hva mer jeg skal gjøre med denne. Slik tegner jeg altså når jeg ikke ser etter noe. Ikke særlig realistisk, men ikke så veldig dårlig denne heller synes jeg. Men jeg har problemer med skygger og sånn.

Ellers har mamma rammet inn en tegning som jeg har tegnet, og et maleri som Elida, lillesøsteren min, har malt. Surrealismebildet mitt, som jeg vant en konkurranse med(på bloggen www.alveblod.blogg.no), og Elida sitt nydelige øye-maleri. Elida er dødsflink! SE det lekre bildet da!

 

Denne lekre Smilodonskallen har Elida tegnet. På denne scanningen er den enda ikke fullført, får se om jeg får oppdatert med den ferdige versjonen senere :) Stilig ikke sant? Smilodon var en av sabeltigrene som levde i tidsepoken Eocene, om jeg ikke husker feil. En spennende tid i jordas historie!

 

Ellers var jeg på Plantasjen her om dagen. Etter å ha hatt botanikk så er planter med ett så utrolig mye mer spennende! Dette er første gangen jeg har gått på Plantasjen alene, og ikke bare diltende etter mamma. Og det første som møtte meg i døra var et LEKKERT bonsaitre, utrolig flott. På halv pris! Men det kostet likevel ganske mye, og jeg har ikke mulighet til å ta med meg et helt lite tre til Bergen, og jeg vet ikke om mamma hadde lyst til å ta vare på det for meg(bonsaitrær trenger daglig tilsyn). Men pent var det(elendig bilde ja):

Ellers har jeg noen blogger på lur... Har tenkt å skrive om:

hund og barn

botanikk

geologi og evolusjon

hunderaser jeg vurderer og min neste hund

planer for høsten og neste år; Australia og valp

sikkert enda mer om spekkhoggere og dykking.

 

Wuhu :D

6 kommentarer

Tidsfanger

24.feb.2012 kl.16:56

Så flink du er til å tegne! Heldig du er, det må være utrolig moro å kunne skape slikt med blyant og papir :)

Carina

27.feb.2012 kl.00:46

Tidsfanger: Tusen takk =) Ja det er ganske gøy, hehe. DEt er bare så synd jeg får gjort det så sjeldent. Tegning er liksom noe jeg bare greier å gjøre dersom jeg er helt avslappet, og aldri mens jeg har viktige ting hengende over meg, som feks lekser som burde gjøres osv...

Du er jo utrolig god til å ta bilder da ;) Jeg har såå lyst til å lære meg det.

Tidsfanger

27.feb.2012 kl.09:10

Takker for det! Det er veldig moro, så om du vil lære deg det er det bare å starte og prøve seg frem :)

Carina

27.feb.2012 kl.23:28

Tidsfanger: Må kanskje ha et dugandes kamera først ;D Det har jeg ikke, og det er nok det som stopper meg foreløpig. Jeg har ikke råd til å kjøpe meg utstyr med det første hvertfall. ;)

Tidsfanger

28.feb.2012 kl.09:32

Skjønner den. Utstyr er dessverre veldig dyrt...

Carina

28.feb.2012 kl.17:26

Tidsfanger: Mhm ;) Får vente til jeg har jobb og penger ;)

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

21, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Og en del om hund, da jeg er over middels interessert i hund. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers går jeg andre året på biologistudier i Bergen.

Kategorier

Arkiv

hits