Neste hund - en field spaniel?

Jeg har i flere år planlagt å kjøpe en til hund, men det har aldri passet. Før nå! Jeg hadde egentlig tenkt å satse på ny hund allerede til høsten, men jeg har valgt å søke utveksling til høsten :) Før trodde jeg at det måtte bli enten eller, at hvis jeg kjøpte hund nå snart, ble det ingen utveksling. MEN, jeg har funnet ut hva jeg vil - utveksling til høsten, og valp neste vår hvis alt går som planlagt! Jeg må bare planlegge litt mer, og spare opp penger. Hvis jeg kommer inn blir det Australia til høsten :) Det blir spennende!

Men uansett. Jeg har fundert veldig lenge på hva slags rase jeg skulle ha. I det siste har de som har stått øverst, vært hvit gjeterhund, field spaniel og dalmatiner. De tre har det stått om. Jeg liker alle tre kjempegodt, og tror de kunne passet meg. Men jeg har mest sannsynlig bestemt meg for en field. Passe størrelse, og jeg TROR de vil egne seg for meg. Jeg er litt redd for å hoppe på en veldig stor rase mens jeg er student. Siden jeg som student er avhengig av buss for å komme meg rundt, pluss at en mindre er jo litt billigere i drift. I tillegg til at jeg er så redd noe skal gå galt, så er en mindre hund lettere å kontrollere enn en stor. Så jeg tror fielden vil passe bra! Jeg har snakket litt med eiere av field, og inntrykket mitt av rasen har bare blitt bedre.

Jeg er jo ute etter en allrounghund, som kan brukes til litt av hvert. Hovedinteressen er lydighet, men også agility, og jeg vil kanskje prøve meg på spor og se om jeg liker det(har ikke prøvd skikkelig). Jeg har jo lyst til å konkurrere, men jeg har innsett at de typiske LP-rasene, slik som border collie, aussie og malinois ikke er noe for meg - de blir nok for krevende. Så jeg kan godt jobbe litt ekstra i LP. 

Så kan det jo hende jeg skifter mening når jeg har kommet litt inni ting - kanskje jeg vil drive med noe annet enn LP? Derfor må jeg se litt etter en allroundhund. Og det tror jeg fielden er. Dette er jo et år fram i tid, så jeg har enda tid til å ombestemme meg. Jeg skal jo treffe litt flere fielder først, og se om inntrykket forholder seg slik det er nå.

Field spanielen er en ganske sjelden rase i Norge, det er kun én oppdretter her, men flere i Sverige. Og det er jo ganske gøy å ha en litt sjelden rase da ;) Jeg gleder meg sånn til å komme inn i et miljø hvor man har kontakt med andre av samme rase, det virker så koselig!

Jeg har truffet et par damer med field spaniel, de var kjempekoselige, og jeg likte hundene kjempegodt.

Her er et par bilder jeg tok. Ikke så veldig gode akkurat, var mobilbilder:
fieldtispen Molly!


Molly, kjekkasen Flashie, og Dixie. De to fieldene der var bare kjempelekre altså :) Likte begge to kjempegodt. Gemyttet også - fielden blir beskrevet som en reservert rase, og da syns jeg det var så bra at disse to ikke virker usikre på noen måte. Spesielt ikke hannhunden, som hilset masse på meg og brummet i velbehag da jeg klødde han på rumpa;) Molly var også helt grei, ikke sånn oversosial som Dixie kan være, men hilset fint på meg av eget initiativ.


Flashie :) Helt elendige bilder, menmen. Eierne av disse to, Aina og Bente, har hjemmeside, hvor det ligger flere og bedre bilder:

http://www.flashie-fieldspaniel.com/29099408

 

Jeg føler at denne rasen vil passe meg, eneste som kan være "feil" er om denne rasen passer mer til mer jakt-og spor-relaterte aktiviteter, enn slike "tøysesporter" som jeg er mest interessert i, som LP og agility. Men jeg ønsker jo å prøve ut andre aktiviteter da, jeg har jo ikke prøvd feks spor og jakt før, det kan jo hende jeg syns det er kjempegøy! Jeg tenker jo å teste ut spor, og dersom det hadde blitt en field spaniel, hadde jeg nok prøvd å ta jaktanleggsprøve, og kanskje jeg hadde hatt lyst til å prøve meg mer på det?

Ellers så føler jeg at jeg er ei spaniel-jente. Og av spanielene er det field spanielen og cockeren jeg liker best. Irsk vannspaniel virker jo utrolig stilige de også, men de føler jeg at jeg vet alt for lite om, jeg har aldri sett en i virkeligheten før. Cockeren tror jeg blir litt liten med det første, jeg har litt lyst på en større hund.

 

Så håper jeg at ting vil gå seg til. Jeg håper det vil gå bra med valp om våren - jeg håper jeg finner ut av ting med skolen og sånn, kan jo ikke la valpen være alene med det første, så jeg må ordne klart litt ting der, hundepass osv.

 

Har du hund? Hva slags? Noen råd til meg som skal skaffe meg en til?

16 kommentarer

Clickerdog-alt om hund.

16.feb.2012 kl.22:44

Synes field spanielen virker spennende:) Utseendemessig liker jeg spanielene veldig godt, de er så søte med de lange ørene^^ Sånn utenom det, er ikke spanielrasene noe jeg kunne tenke meg, hehe. Jeg er nok mer i bruks-og gjeterhund kategorien, og bare sånn btw, malle er ikke noe typisk LP hund, hehe. Malle er en typisk tjenestehund. :)

Carina

16.feb.2012 kl.23:18

Clickerdog: Utseendemessig liker jeg dem også veldig godt, selvom jeg ikke er spesielt glad i utstillingsfrisyren og de laaaaaaaaange ørene, jeg liker nok jaktcockeren litt bedre utseendemessig :P

jeg har et par raser jeg er interessert i fra gjetergruppen, det er jo først og fremst hvit gjeter, men om jeg finner ut at hund er noe jeg virkelig viil satse i, hadde kanskje en aussie vært noe ;) Eller groenendal. Men med det første tør jeg ikke begi meg ut på de.

Er det ikke mange med malle som konkurrerer i LP da? :p Okei jeg mente liksom litt sånn elite-brukshund da hehe :) Vet at det er dem som er mye brukt i tjeneste =)

Clickerdog-alt om hund.

17.feb.2012 kl.08:26

Hehe, neeeei, tror ikke du finner så kjempemange maller i lydighetsringen:) Noen er det nok, men da er det nok ikke utelukkenede LP-hunder. Da er nok heller groendeal og tervueren mer "typiske lydighetshunder" *pirke-pirke* XD

Jeg så mye på den hvite gjeteren, men fant ut det ble en for "tam" hund for meg. Måtte ha en skikkelig brukehund, haha.

Carina

18.feb.2012 kl.00:20

Clickerdog: Jaja samma det :P Arbeidshund da :P Jeg har en sånn forestilling at de ypperste av arbeidshunder er raser som BC, malle, schäfer osv hvis du skjønner :)

De skal visstnok være ganske brukbare, bare hakket mildere og enklere enn schäferne, noe som passer meg helt fint da jeg har et liv utenom hund også :P Men det som gjør at det ikke blir HG med det første på meg er all usikkerheten i rasen...

My Rakel

24.feb.2012 kl.14:07

For et nydelig og koselig headerbilde! *beundre* Og en ellers søt og sjarmerende blogg med mye fine farger. Håper du får en fin helg :)

Carina

27.feb.2012 kl.00:44

My Rakel: Tusen takk :)

Er ikke lenge siden jeg skiftet designet, ble ganske fornøyd selv :) Før var den bare svart og kjedelig, aner ikke hvorfor jeg hadde den slik så lenge.Helgen var kjempefin :D

Eva-Lena og Hugin

08.mar.2012 kl.09:14

Spennende dette med ny hund. Selv er jeg i tenkeboksen om hvilken rase jeg vil ha som hund nr 2, og det er supervanskelig. Jeg ombestemmer meg hele tiden. Men jeg ender alltid opp med å havne tilbake på alaska husky, noe som egentlig ikke er en renraset hund, hehe. Jeg har bare blitt så stupforelsket i alle de a. huskyene jeg har møtt, og var mye sammen med en som drev med a. husky. Men, siden jeg nå skal flytte til en hybel på ikke mer enn 25 kvm sammen med whippeten min og de tre kattene mine, så får hund nr 2 vente litt. Hadde ikke villet ha en a. husky på 25 kvm uansett. Får bli noen år til, til jeg har mer fast jobb, er ferdig utdannet hundetrener og større bosted med mye sikrere fremtidsplaner. :-)

Carina

08.mar.2012 kl.09:30

Hugin og Eva: Hei =) Ja det er spennende! Jeg har jo aldri gjort noe særlig forarbeide før hundekjøp før, da jenta jeg har nå var en impulshandling, fikk henne gratis ;)

Alaskahusky ja, mye fine hunder der =) Jeg syns siberians er så vakre og da!

Whippeter er også nydelige! Men ja, plassmangel er jo litt kjedelig. Skal du bli hundetrener? Stilig :) Ja mamma og pappa sier jo at jeg bør vente med hund til etter studiene... Men det orker jeg jo ikke, det er så leeenge til. Hunden jeg har nå må jeg dele med søsteren min.

Eva-Lena og Hugin

08.mar.2012 kl.09:45

Du fikk henne gratis, ja? Moro! :-)

Vet ikke helt hva jeg skal si ang. whippeten min jeg, om han var impuls eller ikke. På en måte ja, og på en måte nei. Hadde i mange år bestemt meg for at det var whippet jeg skulle ha, og hadde besøkt oppdrettere, vært på ustilling, lest masse osv. osv. Men selve anskaffelsen av akkurat Hugin gikk vel litt på impuls. Jeg flyttet ut for meg selv, og fikk Hugin en mnd senere. Men, jeg var veldig heldig med å få kjøpe fra en absolutt fantastisk oppdretter som jeg har fått en enda mer fantastisk forhold til - nesten som bestemor/barnebarn-forhold. :-) Og jeg har aldri angret på å skaffe meg han heller. Vi matcher så perfekt!

Ja, skal gå hundetrenerskolen fra september. Det er Turid Rugaas som holder skolen - regner med du har hørt om henne? :-)

Siberians er og veldig vakre, men mitt hjerte ligger hos a. huskyene. :-) Velger ikke fra utseendet (da hadde jeg ikke endt opp med whippet, og iallfall ikke en whippet som Hugin, hehe), men ut i fra kvalitetene. :-)

Carina

08.mar.2012 kl.20:40

Hugin og Eva: Fikk henne gratis ja. Tror ikke vi tenkte så mye over den gangen, det var ikke derfor vi ville ha henne for å si det sånn ;)

Du hadde ihvertfall bestemt deg for å skaffe hund, hehe =) Jeg var 13 år og klarte AKKURAT å overtale foreldrene mine da vi fant Dixie ;) Hadde mast leeenge!

Så koselig å ha et godt forhold til oppdretter, det er det jeg hpoer på å få med oppdretter til min neste! :)

Har hørt om Turid Rugaas ja, hvem har ikke det :D

Hehe =) Bra da. Hadde jeg valgt bare etter utseendet måtte det blitt en siberian eller en mynde tror jeg ;P

Hylja

20.mar.2012 kl.11:59

Jeg har ikke peiling på hunder, men de er fine dyr og jeg kunne godt ha tenkt meg en. Siden jeg bor i byen, kunne jeg helst ha tenkt meg en tibetansk spaniel, men jeg kunne også ha tenkt meg en god og trygg schaefer. Eller bare en katt. Eller begge deler. Jeg elsker dyr, så lenge jeg vet hvor jeg har dem. :)

Carina

21.mar.2012 kl.16:00

Hylja: Tibetansk spaniel er nok gode "byhunder" =) Kjenner er par, de virker veldig ukompliserte. Litt kjedelige for min smak da det finnes så sykt mange av dem, skulle jeg hatt en liten hund måtte det blitt dachs eller papillon eller noe slikt ;) Pomeranian er jo og veldig søte og morsomme, men litt vel mye bjeffing. Schäfere finnes det utrolig mange dårlige og ustabile individer av :O

Jeg har og lyst på katt i framtiden ;) Synes hund og katt har to helt forskjellige typer sjarm, hehe, jeg er ikke sånn enten eller liksom. De kan ikke sammenlignes.

Hylja

21.mar.2012 kl.16:07

Åh, pomeranian! Gurimalla, de er jo helskjønne! Kjærest har lyst på en sånn, men han er allergisk. *pakke full av allergitabletter*

Hvorfor går det ikke an å sende deg venneforespørsel?

Carina

21.mar.2012 kl.21:49

Hylja: Ja de er søte! Åh synd han er allergisk da. Men finnes jo andre man kaan ha da =)

Haha, fordi du har gjort det før, du står oppført i vennelista mi hvertfall ;)

Hylja

21.mar.2012 kl.21:52

Hæææ? Jeg ser ikke når du oppdaterer! xD Kanskje jeg burde rydde opp litt... *lunte unna med en flau mine*

Carina

22.mar.2012 kl.00:07

Hylja: Hmm det kan jo ha noe med at jeg nesten aldri oppdaterer da, skriver veldig sjelden :P

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

21, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Og en del om hund, da jeg er over middels interessert i hund. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers går jeg andre året på biologistudier i Bergen.

Kategorier

Arkiv

hits