Imorgen reiser jeg bort i nesten et halvt år- til Australia!

Jepp, jeg reiser da imorgen på utveksling til Australia! Hjelp, så langt har jeg aldri reist før, og hvertfall aldri alene!

 

Reiser helt alene, kjenner ingen. Dette blir skummelt og spennende. Jeg har alltid hatt lyst til å reise til Australia, og nå hadde jeg muligheten til å bo der og gå på skole der et helt semester! Det å reise på ferie til et land kan ikke sammenlignes med å bo der, det er en helt annen opplevelse. Jeg føler jeg fikk en mini-utveksling da jeg var på språkreise som 16, hvor jeg gikk 3 uker på skole i England og bodde hos vertsfamilie.

Man får en helt annen opplevelse av å bo i et land. Da får man nok mye større innblikk i kultur og levemåte, og ikke minst får man mye mer TID!

Jeg reiser imorgen, og kommer ikke tilbake til Norge før i desember. Det er lenge det! Tror ikke helt det har gått opp for meg enda, for jeg føler meg helt avslappet og rolig, jeg har liksom ingen kribling i magen enda.

Byen jeg skal reise til heter Brisbane, og ligger på østkysten, et stykke nord for Sydney. Ganske stor by tror jeg.

Håper reisen går fint. Er litt redd for overvekt i bagasjen, selvom jeg har veid den. Så er jeg redd for å rote meg vekk eller miste ting. Men det går sikkert bra... Kl. 19:30 australsk tid hentes jeg av ansatte ved universitetet, og blir kjørt til et motell jeg skal bo på de to første ukene. De to ukene må jeg bruke tid på å finne et permanent sted å bo, noe som jeg uroer meg mest for. Vi er blitt anbefalt å vente med å finne bosted til en kommer ned, da man helst ikke bør gjøre noen avtale uten å ha sett steden først, da mange utnytter studenter og standarden kan være dårlig. Det er opplegg for å hjelpe studenter med boplass, håper at det går greit og at jeg finner et ok sted og bo.... Prisene er visstnok lignende de i Norge, så det blir nok mest sannsynlig et kollektiv sammen med andre studenter.

Ellers, en av grunnene til at jeg valgte Australia, var at jeg vil dykke. Kravene mine var at det måtte være et varmt land(da jeg helst vil kunne dykke i våtdrakt, følte ikke jeg fikset tørrdrakt skikkelig, pluss at jeg liker dyrelivet i varme hav) og engelsktalende(tror det vil være stress nok fra før om jeg ikke skulle styret med å lære et annet språk i tillegg, noe jeg ikke er interessert i). Så jo litt på USA og Afrika, men det ble altså Australia. Tror det vil bli bra!

Jeg studerer jo biologi, og valgte by og universitet delvis pga studietilbud. Fagene jeg skal ta er to geologifag og to biologifag!

Det ene er et innføringsfag i geologi, noe som var anbefalt for det andre geofaget, som er PALEOBIOLOGI! :D Fossiler, utdødd liv og livets historie!! Og felttur til et sted hvor man kan finne fossiler fra Trias om jeg husker rett! Jeg elsker jo alt som har med paleontologi å gjøre, så det er dette jeg gleder meg mest til. Så skal jeg ta genetikk - det tror jeg vil bli vanskelig, men håper det går bra, for genetikk føler jeg er en handy ting å kunne ;) Interessant er det og, selvom det er komplisert. Så skal jeg ta et fag som heter "Australia's marine environment". Håper det blir bra, og at det er andre i klassen som dykker!

 

Noe jeg virkelig virkelig håper jeg får sett i Australia, er knølhval og djevelrokke(manta). Det er jo et av mine høyeste ønsker å se slike fantastiske dyr i det fri. Og delfiner såklart!! Men håper jeg får gjort det i ro og fred, ikke på noen fullstappet turist-hvalsafaribåt.... Håper det ordner seg.Så håper jeg også på å få sett hai.

Så håper jeg at jeg får kontakt med noen kjekke dykkerfolk jeg kan dykke med, og at jeg får kjøpt meg litt utstyr. Vil dykke så mye som mulig!
Ellers må jeg jo sikkert sjekke ut om det er noen ridesentre i nærheten og :)

Så håper jeg at det blir muligheter for å reise litt rundt og oppleve landet.

 

Jeg har verdens beste familie og slekt som støtter meg og er glade på mine vegne, og så har jeg fått litt ekstra penger og, som jeg er kjempetakknemlig for! :)

 

Dette blir nok en stor opplevelse jeg aldri glemmer, og jeg håper alt går bra. Vil holde kontakt med venner og familie via Skype og Facebook. Skal prøve å blogge litt mer om oppholdet og hvordan jeg har det! Blir jo kjekt å kunne se tilbake på, og greit for slekt og venner og se :)


SÅ hadebra!

 

5 kommentarer

Behind the Trees.

26.06.2012 kl.22:13

awww, koselig! ^^

Ble glad av og lese!

Ha en nydelig magisk tur, kommer nok til og gå bra skal du se! :)

Ha en fin tur, kose deg masse! :)

Cilith

27.06.2012 kl.11:14

Du har en fantastisk tid foran deg :-D

Kos deg med nye opplevelser og inntrykk!

Carina

28.06.2012 kl.14:32

Behind the Trees.: Takk! Alt ok fram til nå hvertfall :)

Carina

28.06.2012 kl.14:32

Cilith: Satser på det ja:D
Takk :D

Behind the Trees.

28.06.2012 kl.16:43

Så bra! :D

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

22, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Og en del om hund, da jeg er over middels interessert i hund. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers er jeg på utveksling i Australia høsten 2012. Har også tatt dykkersertifikatet, som er noe av det mest fantastiske jeg har gjort, og gleder meg til masse dykking i framtiden!

Kategorier

Arkiv

hits