Utforskning av Byen og universitetet! Mektige bygninger og fantastisk flotte trær.

Nå har jeg vært i Brisbane i 2 uker! Har ikke fått gjort så veldig mye enda, siden jeg har vært opptatt med leting etter sted og bo. Etter mye leting og mange visninger, har jeg endelig funnet et sted! Og jeg fant sted for meg og 3 andre jenter jeg traff i Bergen på infomøte, så de ble veldig glade for det. Fant først et hus med 4 rom som jeg sa ja til. Etter en natt i det huset var jeg helt fortvilet, fordi jeg hadde ikke fått sove - det bråkte noe sinnsykt utenfor, pga høyt traffikert kryss rett utenfor - og togstasjonen. Våknet midt på natten av at toget BULDRET forbi. Og fikk ikke sove før flere timer etterpå. Jeg nevnte det fpr huseieren på morgenen. Så dukket han opp noen minutter etterpå, og sa at han hadde en mulighet for oss - men kun hvis de to guttene som hadde sett på det huset ville ha det jeg var i isteden. Jeg fikk se den andre leiligheten, som var mye finere og nærmere byen. Jeg visste at vi kom til å like det stedet bedre. Senere kom de 3 andre jentene, Hege, Charlotte og Hanne. Og kort etter kom de to guttene for å sjekke ut huset.

Og av alle ting, de ville ha huset! SÅ vi fikk det fine huset, i en stille gate, større, MED stue og TO bad!!! Vi var overlykkelige! Skikkelig fornøyde. Mye finere og nyere kjøkken og bad, og mye mer åpent da stue og kjøkken er i ett. To kjøleskap og 4 STORE rom! Uheldigvis var 2 av rommene uten vindu, men når resten av leiligheten var så perfekt gjorde ikke det noe. Vi hadde loddtrekning om rommene, jeg fikk desverre det ene uten vindu :P Menmen, det er en slags liten åpning i taket som slipper inn dagslys da, så det er ikke heeelt innestengt ;) De andre to rommene MED vinduer var kjempeflotte og store. Fullt møblert er hele leiligheten. Rommene har skap, liten kommode, skrivepult, arbeidsstol, seng med sengetøy og håndklær. Er to små sofaer i stuen og og spisebord med god plass! Nettet funker også supert.

Det kunne virkelig ikke blitt bedre! 15 minutters gange til skolen, 5 min til butikk, resturant, apotek, vinmonopol, laundry, frisør... Og vi har funnet ut at avstanden til sentrum er også overkommelig når det gjelder å gå! Vi var i byen idag, og gikk hjem.Det var koselig, det er virkelig lett å komme seg til alt herfra :) Skal visst ikke ta så lang tid og gå til South Bank herfra heller, som er den nye falske stranden i Brisbane.

Vi innviet leiligheten med og lage taco :)

 

 


Hadde ikke lov til å bruke stearinlys i leiligheten av huseier, men led-lys fungerer over all forventning ;) Tilogmed virkelighetstro flikking i lysstyrken for å imitere ekte flamme, hehe.


Vi har også sjekket ut universitetet. Kan jo bare si jeg virkelig gleder meg til å begynne :) Først er det Orientation week nå på mandag den 16.

Etter Orientation Week har også ANSA, en organisasjon for studenter i utlandet, en egen fadderuke med nordmenn, gleder meg masse til det! :D

Uansett, Universitetet er bare DØDSFINT! DEN flotte bygningen, og ulike spisesteder og butikker; kafeer, Subway, pizza, kaffekiosk, bokhandler, apotek, frisør, kino... Bygningen er SÅ flott, og med en DIGER gressplen med masse trær midt i! (bygningene er i en slags halvsirkel). Skikkelig koselig å sitte en gjeng og slappe av på gresset der ja :) Satte meg der for meg selv der en dag og bladde i en ny bok jeg kjøpte, en stor fin bok med masse flotte bilder, om hvaler såklart.

  

Det ER så utrolig mange flotte trær her i Australia! Går rundt og tar bilder av trær hele tiden jeg, hehe.

The Great Court, store fine plenen på universitetet!


Masse spennende planter her ;)

 

Idyll :) I denne dammen er det skilpadder!

For noen dager siden var jeg med noen koselige folk på en hmm sjokoladeresturant! Der hadde de alt mulig godt av is og sjokolade, NAM. Dit skal vi på bursdagen min og:) Her er hva jeg spiste, NAM:

*Happy happy!*  ;D

Ellers har vi vært og ruslet idag, de andre jentene måtte se universitetet og sånn :) Så har vi vært og sjekket ut treningstilbus. Jeg er virkelig ikke noe sporty menneske, hater jogging og treningssentre, men vil jo såå gjerne komme i form! Så på kurs som gikk, og der var det faktisk mye interessant ;) Har funnet ut at jeg synes faktisk dansing er ganske gøy. Og det som så spennende ut her var magedans, Salsa, tango og poledancing, haha :D Får se, må bli hvertfall en av disse!


På vei over broen, Hanne som har tatt, flink til å ta bilder!


På vei til skolen, Hanne som har tatt. Eksotisk!!


UQ! :) Hege, Charlotte og meg! Hanne som tok :) UQ Lakes i bakgrunnen!


Håret mitt ser helt ræva ut om dagen, fuktigheten i lufta gjør at det blir brusete og bustete, ikke spesielt lekkert. Men så veldig fint ut den ene dagen, og et bilde av meg i profil er IKKE vanlig:DMeg og en av fuglene i parken :P
 

Imorgen får vi faktisk gjester! Blir en liten slags innflytningsfest. Kommer noen få folk som jeg har blitt kjent med pluss noen til, haha håper det blir koselig :P

Ellers gleder jeg meg til bursdagen min, da skal vi på Max Brenner. Og på Mandag begynner Orientation Week! :D

 

 

 

9 kommentarer

Hylja the hulder

13.07.2012 kl.15:20

Åh herregud... jeg vil også! Og i Australia, da! Høres altfor deilig ut.... Hva skal du studere der nede? Blir du lenge?

Carina

13.07.2012 kl.15:27

Hylja the hulder: Studerer biologi, så det blir et semester i bacheloren min :) Tar to biologifag her; Genetikk(vurderer å bytte til regnskogsøkologi) og Australias marine miljø:D
Og to geologifag; Innføring i geologi, og Paleobiologi!! :D (fossiler, utdødde dyr og evolusjon av fyrene på jorda)

Blir til desember :)

Carina

13.07.2012 kl.15:27

Dyrene*!!

Mamma

14.07.2012 kl.04:19

Så koselig Carina, godt å høre at alt har falt på plass. Nå må du virkelig nyte det hele, klem fra pappa og meg<3

Carina

14.07.2012 kl.06:48

Mamma: Hei :D Ja, endelig, det er herlig!

°Vinterperle°

14.07.2012 kl.10:03

Hogwarts feeling på universitetet der^^ Også så grønne og frodige planter :D

Carina

15.07.2012 kl.12:09

°Vinterperle°: Ja, er virkelig flott her :) Det KRYR av fantastiske planter her! Utrolig facinerende. Var i botanisk hage idag, fy søren så mye flotte planter. Kommer vel et innlegg om det og snart.

Nakisa

15.07.2012 kl.19:34

Godt me fekk oppdatering på håret ditt vertfall!! Haha! Savne deg, såg kjempedigg ut der borte, misunne deg te tusen. Broren min ska mest sannsynlig begynna i Perth te høsten, og isåfall kan du forventa et besøk fra meg i julå!! :D :D Fortsett me oppdateringer, og gjerne skype viss du får tid ein gang

Og gralla me dagen ijen, din voksne onge! <3

Klem

Carina

20.07.2012 kl.14:01

Nakisa: Hihi heei søta :D Ååååh, kom litt tidlig i desember da! Aner ikke når jeg skal hjem enda, har visum til 17.desember. Perth, så kjekt :)

Ja Skype må vi!

Hihi takk :D <3

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

22, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Og en del om hund, da jeg er over middels interessert i hund. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers er jeg på utveksling i Australia høsten 2012. Har også tatt dykkersertifikatet, som er noe av det mest fantastiske jeg har gjort, og gleder meg til masse dykking i framtiden!

Kategorier

Arkiv

hits