Orientation Week og skolen begynner
Bildet er tatt av Hanne, som er kjempeflink fotograf :)


Nå har jeg jammen vært i Brisbane i 4 uker. Tiden flyr!


Jeg har hengt opp litt kunst på veggen... Hehehe. Fra venstre: Charlotte, Hege, Hanne og meg!

Vi har det rett og slett kjempegøy. Lørdag den 14. hadde vi en liten fest i leiligheten med de få vi hadde blitt kjent med til da; Oss 4, og to kanadiere, Phil og Nick, ei amerikansk ei som jeg kjenner, Jen, og så et par australiere som Charlotte kjente fra før, Leo og Tom. Det var kjempekoselig!Den 15. hadde jeg bursdag, og da gikk vi i botanisk hage i byen. Det er sinnsykt mange flotte trær her i Brisbane, jeg blir helt facinert hvor enn jeg går. Virkelig vakkert var det der! Senere på kvelden gikk vi til et sted jeg hadde gledet meg til veldig, sjokoladestedet Max Brenner i South Bank. Her spiste vi oss temmelig mette på is, sjokolade og belgisk vaffel, himmelsk!!! :D Det ble en fin bursdag :) I bursdagsgave av jentene får jeg velge meg en valgfri bok :D De er så søte!

 
Hege i sjokoladebutikken!

Hanne med sin rett!

Så sant


South Bank er bare kjempevakkert:Dagen etter var Tom og Leo hos oss, vi grillet, kjempekos det og, de hadde med seg en hel haug med grillmat, vi hadde mat i flere dager etterpå! Men godt var det!Orientation Week startet den 16. På tirsdagen var vi på en informativt foredrag om alt ca. Vi ble delt inn i grupper, og med vilje adskilte de venner, ved å gi oss alle ulike nummere slik at ingen havnet i samme gruppe som vennene sine. Så ble vi guidet rundt på Campus. Etterpå var det grilling, og vi meldte oss inn i QUEST Society - en studentorganisasjon for internasjonale studenter som arrangerer alt mulig av sosiale sammenkomster, alt fra fester til helgeturer! På kvelden hadde de da altså velkomstfest på et utested som het Birdie Num Nums. Vi var først på vors hos Kanadierne i Dutton Park, og der var også noen koselige dansker. Vi tok taxi til byddelen hvor alle utestedene er, som heter Fortitude Valley, men alle kaller det bare for The Valley. Her var utestedet vi skulle på. Det var kjempegøy, og vi ble kjent med mange morsomme folk! Alt fra kanadiere til tyskere! Morsomt var det, ser fram til flere fester med Quest!


Dette er foressten den beste cideren jeg noen sinne har smakt. Jeg er vanligvis ikke noen kjempefan av cider, men denne her er kjempekjempekjempegod! Den smaker mer jordbær enn noen annen jordbærdrikk jeg har smakt(unntatt strawberry duiquiri)! Virkelig en deilig, EKTE jordbærsmak! Den lukter også himmelsk av jordbær... Mmmm! Selges denne noe sted i Norge??? Den er svensk.
Vin er forøvrig også billig her, i den lokale vinsjappa får vi oss to flasker for 10 dollar! Blir vel rundt 30kr flasken?
 

Dagen etter arrangerte Quest fotografering med australske dyr. Det var noen folk som hadde med seg mange forskjellige dyr som vi kunne ta bilde med. Jeg var helt i 100, såååå nydelige dyr. Jeg fikk holde en liten krokodille, en svarthodet pytonslange, vanlig pyton og en liten øgle. De hadde også med seg en WOMBAT! Jeg har aldri noen sinne sett noe slikt før, og den var bare UTROLIG søt, jeg var helt facinert. Den var ganske stor i forhold til hva jeg hadde sett for meg. De hadde også en liten varan, en liten ugle, en frilled lizard og papegøye. Jeg var skikkelig giret og ville bare være med dyrene hele tiden, hehe! Det var morsomt. I tillegg gransket jeg pytonslangen for å se om jeg fant noe jeg har sett i Inside Natures Giants-serien, klørne - restene etter bakben som pytonslanger har! Og jeg fant dem! ganske stilig og åpenbart bevis på evolusjon :)


Hege og meg med en liten krokodille!


Meg med en black headed python :) FIN!


Jeg er facinert av fine slangen :)


PYTON :D
Wombaten!!! Skjønn??


Uglen, kjempesøt!


Varanen, nydelig!


Frilled Lizard :)

Dagen etter dette var det velkomstsermoni på skolen. På kvelden var vi invitert på fin middag hos Leo og Tom og de andre de bodde med :) Kjempekoselig og god mat, meksikansk! Og hahaha, vi hadde det SÅ morsomt. Å høre australiere snakke om skiskyting og spark(sånn framkomstmiddel de bruker i Norge om vinteren vettu) er noe av det morsomste jeg har hørt, hahhaa helt genialt. Vi prøvde å forklare hva en spark er, og kort sagt ble det jo rett og slett en stol med ski på, og dette lagde mange rare bilder i hodene våre, stoler som renenr nedover bakken og vi måtte jo også fortelle at vi brukte sykkellås til å låse dem med, og hehehe de syntes det var SÅ morsomt. Fraser som "your fucking chairs with skiis on" var en gjenganger den kvelden. Skiskyting var og en sport de ikke helt skjønte seg på, og jammen skjønner jeg hvorfor - "In Norway you have a sport where they ski a bit, and then they suddenly pick up a gun and shoot a bit before they go on skiing." Hahhaha ja det må vel være en norsk greie det, å kombinere ski med skyting?? Vi satt nå uansett og lo så vi grein, jeg klarer ikke forklare det på en morsom måte, men vi lo oss ihjel!

Fredagen følte jeg meg litt slapp og dårlig, så jeg ble hjemme mens de andre gikk ut.


Kafétur i Paddington :)


Charlotte og meg:)

På lørdag var vi på et fjell her og gikk tur, sammen med en tyskeren Jonas, svensken Duke og tyskerjenta Nele. Var på et supert utkikkspunkt og i en annen botanisk hage. Der var det en egen bregnehage, med alle slags bregner, noen var helt enorme! Primitive planter som jeg hadde mye om i botanikken ifjor.

Japansk hage


Kjempebregne!

På kvelden var det egentlig Pub Crawl med Quest, men vi fikk ikke billetter da de solgte. Så isteden dro vi dit alle sammen var senere på kvelden. Vi hadde vors hjemme hos oss først, Jonas, Duke og Mele var her, pluss kanadieren Cael. Det var kjempekoselig. Senere dro vi ut på utestedet hvor Questgjengen var, et sted kalt The Met. Det er et av de sykeste utestedene jeg har vært på. Helt enormt, og intenst, en interessant opplevelse... DJ og rart lysshow, pluss jenter som danset i bur?? Jeg syntes det var morsomt, selvom de andre syntes det var et litt slitsomt sted, hehehe :D
Dagen etter var alle litt reduserte, så vi slappet bare av hjemme. De andre jentene var ogi kjøpte BLENDER! Da blir det nok snart masse smoothielaging, og drinker i helgene, gleder meg til Strawberry Duiquri!! :D

Mandag begynte skolen for alvor! Jeg gikk på forelesning i 2 fag. Paleoøkologi, det blir nok utrolig kult! Hihi, foreleseren spurte om noen visste om hvilke dinosaurer som enda finnes idag, og andre foreslo krokodiller, jeg ble litt stolt da jeg kunne fortelle at det er fugler ;) Dette faget blir nok kult! Det andre faget heter Australia's terrestrial environment, altså Australias landmiljø. Jeg byttet ut genetikken med dette faget, siden genetikk kan jeg ta i Norge, og orker ikke et veldig tungt fag her nede. SÅÅÅÅÅ; Jeg har meldt meg på FIELD TRIPS i dette faget! Ene turen er en langtur til FRASER ISLAND, verdens største sandøy hvor det bl.a finnes ville renrasede dingoer. Det blri utrolig gøy! De andre er en dagstur til Australia Zoo(med behind the scenes omvisning!!!) , som er kjent for avdøde Steve Irwin. Andre er til en nasjonalpark som jeg ikke husker navnet på akkurat nå.


Forelesning i paleoøkologi!


 

På tirsdag var det forelesning i et annet fag, Australia's Marine Environment. Dette gleder jeg meg aller mest til, for her er det to field trips; Den ene til Moreton Island, 2 dagers tur, den andre til Heron Island på The Great Barrier Reef!!!!! Overnatting her og, 4 dager tror jeg. Det kommer til å bli så sinnsykt kult. Det er lagt opp til snorkling og det KAN hende det blir muligheter til å dykke. Jeg er så gira, gleder meg virkelig virkelig til det! :D Senere på kvelden var jeg hos noen britiske jenter jeg har blitt kjent med mens de andre var på kino :) De er kjempesøte, Lucy og Katchina. De bor i et digert hus med 8 andre og de har basseng, de sier de skal ha pool party når det blir varmere ;) Er vinter her nå:P

Igår var det Marked day - en dag hvor alle studentklubbene hadde stands hvor vi kunne melde oss inn. Det var MANGE klubber. Alle slags ting, alt fra Harry potter klubb, til alle slags sporter, hauger med religiøse og asiatiske klubber, mangaklubb, seileklubb, historieklubb og myyye mer. Selv ble jeg medlem av dykkerklubben UniDive, og en skeptikerklubb, UQ Sceptics. Pluss vi ble medlem av utestedet The Met da, haha, var gratis, fikk medlemskort og greier, gratis inngang og gratisbilletter noe greier. Så ble vi tatt bilde av, det skal visst havne på hjemmesiden, haha.... Følge med, kanskje vi dukker opp der: http://themet.com.au/

Ellers var jeg og Hanne ute på en pub og tok oss noen øl mens Charlotte og Hege hadde besøk hjemme. Det var veldig koselig, her traff vi noen norske folk som vi snakket litt med, før vi traff Kanadieren Cael som vi var med etterpå: Vi pratet og spiste pommes frittes. Dette var et veldig koselig utested, var også 2 for 1 middag, men vi ville bare ha litt snacks. Men kjempekoselig!

Som sagt arrangerer Quest helgeturer. Første tur er til BYRON BAY, et sted som skal være ganske så fantastisk. Vi hadde planlagt å stille oss i kø leeenge iforveien, siden det er begrenset med plasser. kl 12 var jeg og Jonas på plass med fontenen, de andre kom rundt 13. kl 14 begynte de og selge billetter. Alle som satt på plenen like ved stormet bort når de tok fram bord og billetter. Uheldigvis løp vi ikke fort nok. Vi havnet et stykke bak i køen. Etter 5 minutter var billettene utsølgt, og køen hadde såvidt rørt på seg!! Vi ble jammen skuffet. De sa at problemet var kost og losji for alle. Men at de skulle ringe og høre etter steder som kunne ta i mot en stor gruppe folk. Vi skrev oss på en liste. Vi var skuffet og trodde alt håp var ute.... MEN!!! Da vi kom hjem fant vi beskjed på Facebook om at de hadde funnet hostell til alle på lista!!! Så imorgen skal vi ut og kjøpe billettene! Det kommer til å bli så sinnsykt gøy, gleder meg helt vilt!!! :D Det blir neste helg :) WUHU!!! VI SKAL TIL BYRON BAY!!!!

Ellers var jeg bortom UniDive sin grillkveld istad! Jeg var litt nervøs for å gå alene, men det var bra jeg gikk, for jeg ble kjent med 3 søte jenter, vi utvekslet telefonnummere og pratet masse! Om alt fra dykking til hunder! De var fra USA og Fiji :) Blir koselig og treffe dem igjen. Håper det blir en del dykking mens jeg er her! Er penger som er problemet, er ikke billig og dykke, men denne klubben er altså det billigste alternativet. De leier ut utstyr og arrangerer turer. Og har grillkvelder eller pizzakvelder hver torsdag.Ellers slapper vi bare av ikveld :)

Imorgen er vi invitert på fest hos danskene, de bor ikke så veldig langt unna oss. Så det blir nok gøy! Jeg har lyst til å gå ut på lørdag og jeg, men får se hva de andre sier, hehe. Blir mye festing her, hehe. Ellers gleder vi oss til Byron Bay!!! :D

2 kommentarer

Viktoria

26.07.2012 kl.17:23

Så gøy du har det, glad på dine vegne at det har gått så bra!!! :)

Behind the Trees.

27.07.2012 kl.04:09

Koselig og lese at du koser deg slik! :D

Høres veldig gøy ut alt sammen!^^

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

22, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Og en del om hund, da jeg er over middels interessert i hund. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers er jeg på utveksling i Australia høsten 2012. Har også tatt dykkersertifikatet, som er noe av det mest fantastiske jeg har gjort, og gleder meg til masse dykking i framtiden!

Kategorier

Arkiv

hits