Byron Bay

Var litt sein med å poste dette innlegget! Bilder kommer senere, det tar så lang tid å laste opp på denne dataen..

 

Forrige helg var i i Byron Bay. Det var helt fantastisk, en av de beste helgene i mitt liv!

Quest, studentorganisasjonen her, organiserte turen, så vi var vel rundt 200 studenter med, fordelt på 2 hostell. De er bare herlige de som driver den gruppen!

Byron Bay var rett og slett... Paradis. Ca 2-3 timer sørover med buss, i delstaten New South Wales. Vi dro dit fredag morgen kl. 11, og var framme rundt kl 14. Vi 4 jentene fikk rom sammen. Vi bodde på et hostell som het Backpackers Inn, og det var kjempefint! Helt ok standard, men var helt perfekt beliggenhet, så og si på stranda! Og det var uteområdet med grill, volley ballbane og hengekøyer! Etter å ha slengt tingene våre inn på rommet, tok vi oss en tur for å se oss litt rundt. Selve byen var ikke stor. Vi gikk til stranden. Det var bare helt helt nydelig der...!! Surfere overalt, og stoooor strand. Vi gikk en lang tur på stranda, jeg, Hege, Hanne, Charlotte og Jonas. Gikk til et utkikkspunkt og så på folk som surfet, og speidet etter hvaler :) Så ingen da, hehe. Men knølhvalene passerer østkysten hvert år på vei til og fra tropene på denne tiden av året.

Jonas og Charlotte bestemte seg for og gå til Lighthouset, mens jeg, Hanne og Hege gikk tilbake til sentrum. Vi gikk og kjøpte oss hver vår øl, som vi tok med til stranden og drakk. Vi tenkte at siden så mange andre gjorde det, gikk det greit, det var haugevis med hippiefolk der. Så satt vi nå der og koste oss. Helt til plutselig en politimann dukket opp :P Og jeg var den eneste som fremdeles satt med ølen min, de andre to var ferdige. Det var visst ikke greit likevel å drikke offentlig i Byron Bay heller :P Heldigvis fikk jeg ingen bot, men kun en advarsel, og han tok navnet mitt. En smule flaut kan man si :)

Etterpå gikk jeg og Jonas til dykkersenteret, og bestilte dykking!!!

Senere gikk vi til hostellet igjen, og gjorde oss klar for middag og fest! Det var grilling på hostellet, og drikking før vi skulle ut. Det var kjempekoselig, og vi traff flere nye hyggelige folk! Såå koselig og bli kjent med flere :)

Dagen etter dro vi på stranden i 10-tiden, og badet og koste oss i solen :) Var der helt til jeg og Jonas dro for å dykke! Vi møtte opp på dykkersenteret og fikk utdelt utstyr og våtdrakt. Jeg var skikkelig nervøs, siden det var så lenge siden jeg hadde dykket! Vi skulle til et sted kalt Julian Rocks, som er noen små knauser 3 km fra land. Båtturen bort dit var herlig, følte virkelig at jeg var der jeg hørte til, på sjøen, herlig følelse. Da vi kom fram og gjorde oss klar til å hoppe i vannet ble jeg bare enda mer nervøs. Men snart var jeg i vannet! Og med en gang jeg var kommet ned til bunnen, forsvant all redselen og jeg følte virkelig at NÅ var jeg i mitt rette element - under vann, den følelsen er bare ubeskrivelig. Alt gikk bra. Utstyret funket og masken lakk ikke! Bare et par minutter etter at jeg hadde nådd bunnen, kom det noe stort imot meg - en SANDTIGERHAI/ GREY NURSE SHARK passerte meg på 1 meters avstand!!!! Den svømte bare elegant og rolig forbi. Det vcar et stort øyeblikk.... Den var bare SÅ flott. Vi svømte litt videre, og snart så vi enda flere haier. En stund så vi 6 haier på en gang, de sto stille i vannet og beveget seg mot strømmen. Jeg var like bak en, var bare en halv meter unna haletippen. Jeg bestemte meg for å svømme litt lenger fram for å se ansiktet. Og da jeg så det skvatt jeg! Jeg fikk en veldig ubeskrivelig følelse - ansiktet til disse haiene er så ekle/stygge at jeg fikk denne rare følelsen. Det var ikke direkte redsel, men mer et slags kick, veldig adrenalinrush, herlig, for den på en måte skremte meg litt, men ikke på en slik måte at jeg var ordentlig redd, jeg var bare facinert og nøt øyeblikket. Kan liksom ikke beskrive den følelsen. Jeg synes de er utrolig flotte, men samtidig så er det ansiktet stygt på en fin måte, og jeg fikk en slags fryktfølelse samtidig som jeg bare digget det, bare så på det facinerende dyret. Det ville jeg likt å oppleve igjen!

Vi måtte snu og følge etter gruppen den andre veien. Vi så flere spennende dyr, men ingen slo de store haiene. Men vi så masse Wobbegonghaier, brun/gulflekkete rare litt flate haier som ligger på stille på bunnen og kamuflerer seg. De var søte! Og vi så dragefisk/Lion fish, de er livsfarlige tror jeg, de har hvertfall en gift i finnestrålene sine som kan være ganske alvorlig. Vi svømte litt til, og plutselig kom en DIGER havskilpadde og passerte meg på en meters avstand! Den var så fin! Og den svømte så rolig forbi.

Det beste er at jeg har bilder fra dykket! Jonas har undervannshus til kameraet sitt, så han tok masse kule bilder!! :D

Da vi kom tilbake var vi rimelig slitne og fornøyde! Jeg hoppet i dusjen og vi alle gjorde oss klar til å gå ut. Denne dagen skulle vi ut til et annet hostell hvor den andre halvparten av Quest-medlemmene var. Der drakk vi og koste oss, før vi beveget oss mot et utested relativt tidlig, der skulle vi få pizza. Det var en veldig koselig pub, og jeg og Hanne pratet med en koselig fyr fra Australia. Etterhvert ble vi lei av puben, og vi bestemte oss for å gå til stranda! Det var helt fantastisk. Vi gikk dit, og der møtte vi Charlotte, Leo og Jonas! Det var bare helt ubeskrivelig - det var fullmåne, så hele stranden var opplyst av måneskinnet. Vi satt der og koste oss og drakk øl og cider. Så fant vi en ball, og vi spilte litt fotball i sanden i måneskinnet, idyllisk! Jeg var veldig hyper så jeg løp rundt og vasset i vannet og. Noe som gjorde at jeg etterpå ble ganske kald. For om nettene er det iskaldt her! Vi satt på stranden så lenge vi holdt ut kulden. Til slutt var det ikke nok med tepper, og vi gikk inn og la oss :)

Jeg våknet midt på natten av at jeg frøs. Det var SÅ utrolig kaldt, fikk ikke sove. Noen timer senere sto vi opp - kl 06. For da skulle vi nemlig til Lighthouse for å se soloppgangen! Leo har bil, så vi kjørte opp dit. Soloppgangen var helt nydelig.

Etterpå dro jeg og Charlotte på WHALE WATCHING!!!! :D Endelig har jeg fått se knølhval for første gang i mitt liv. Det var et stort øyeblikk. Jeg fikk faktisk litt tårer i øynene, hehe. Vi så vel 4-5 hvaler. Jeg hadde sååå lyst til å hoppe uti! Men kunne ikke det, hehe. Ganske kult, de hadde sånn undervannsmikrofon, så vi kunne høre hvalene synge! Det var utrolig kult, jeg syns det var sååååå fine lyder, hihi! De pratet som bare det! Desverre måtte vi dra tilbake da det ble mest action, da vi så 3-4 på en gang. Vi fikk desverre ikke se noen "breaching", når hvalene hopper helt ut av vannet. Menmen, jeg skal definitivt dit igjen. Vi så derimot en flokk delfiner og en skilpadde :)

Senere dro vi tilbake og møtte de andre for lunch i byen. En hippie hadde laget masse stilige mønstre i sanden!

Bussturen hjem var veldig koselig, pratet masse med en australier. Da vi omsider kom fram var vi alle trøtte og slitne og da vi la oss sovnet vi med en gang.

Det var en ubeskrivelig fin helg, og jeg elsket virkelig det stedet. Dit skal jeg tilbake igjen. Jeg har kankje lyst til å bo der et år eller to en gang, og kanskje jobbe som dykkerinstruktør og med havlsafariene. Jeg VIL se de dyra under vann, jeg kan ikke beskrive hvor høyt det ønsket er, det høres helt sprøtt ut, men sånn er det nå bare :P

 

2 kommentarer

Kristin

24.10.2012 kl.17:33

Du må kose deg der nede. Er nesten litt misunnelig på deg. ;-)

Btw, har nevnt denne bloggen i ett innlegg på min egen; http://luktenavtrykksverte.blogspot.no/2012/10/sma-barn-store-gleder.html

Carina

19.01.2013 kl.07:40

Kristin: Heisann" Har ikke vært innpå blogg.no på eeevigheter, så så ikke denne før nå! Tusen takk, så hyggelig!! :)

Skriv en ny kommentar

Carina

Carina

22, Stavanger

Hei! Mitt navn er Carina. Skriver veldig sjelden, men når jeg først skriver er det enten om et eller annet tema jeg er engasjert i, eller ganske enkelt bare innlegg om hva jeg har gjort i det siste. Og en del om hund, da jeg er over middels interessert i hund. Min største lidenskap er det fantastiske dyreriket her på planeten, og det fantastiske faktumet at alt har blitt til ved gradvis, ikkeforutseende, ikke-planlagt, ikke-intelligent evolusjon. Jeg er ei som kan føle en overveldende glede og facinasjon for vitenskapelige fakta rundt evolusjonen, og ei som kan bli så rørt av å se hval, spesielt spekkhugger, delfin og knølhval på tv at tårene renner - jeg har en så dyp og intens lengsel etter å se disse fantastiske vesenene i live! Men så er jeg egentlig en ganske tøysete og selvironisk person, så avsnittet ovenfor ble litt vel svulstig og dramatisk, hehe, men det stemmer jo 100% :P Ellers er det hund og hundesport som opptar med i hverdagen, er eier av Dixie, en nydelig spanielblanding. Ellers er jeg på utveksling i Australia høsten 2012. Har også tatt dykkersertifikatet, som er noe av det mest fantastiske jeg har gjort, og gleder meg til masse dykking i framtiden!

Kategorier

Arkiv

hits